Astroclubul Galaxis la zilele maghiare aradene



Standul astroclubului


Sambata 24 septembrie a.c., Armand Popa , Daniel Torok, Mirabela Torok si Baint-Forro Eugen au reprezentat Astroclubul Galaxis din Arad, la ''Zilele maghiare aradene''. 
Am avut un stand in Parcul Reconcilierii unde, pe  parcursul intregii zile , am stat de vorba cu acele persoane din publicul participant care erau interesate  de astronomie si de instrumentele astronomice.


La ora 15.00, Armand a  tinut la Casa ''Jelen'' o prezentare despre stele, planete, despre Sistemul solar, despre Univers.









La stand, am expus si cu aceasta ocazie astrofotografiile realizate de membrii Astroclubului ''Galaxis''. 



Copiii , dar nu numai, au putut observa detalii ale diverselor obiecte prin binoclurile 8x30mm si 10x50mm. De asemenea, au putut vedea ''cat de aproape aduce'' conurile unor brazi din zona, luneta Bresser 70/700mm, la marirea de 70x. 



Prin luneta Celestron 102/500mm, dotata cu filtru pentru observatii solare, au fost observate petele solare, vizibile in numar mare in aceasta perioada de  activitate solara.






Dupa lasarea intunericului, am putut observa, prin stratul de nori subtiri, planeta Jupiter insotita de satelitii galileeni. 







In cursul zilei ne-a abordat un domn, proprietarul unei lunete Bresser 70/700mm, cu care nu a reusit sa obtina o imagine bine focalizata. Domnul respectiv a adus telescopul, iar noi l-am reglat. 
Un alt domn, ne-a abordat in legatura cu un vechi vis al sau de a finaliza telescopul construit dupa planurile din cartile lui Kulin Gyorgy si Matei Alexescu. 
Ne-a prezentat oglinzile pentru un telescop tip Cassegrain, slefuite de dansul dar nealuminizate . Il vom indruma in aluminizarii opticii si vom incerca sa-l ajutam la finalizarea instrumentului.

Prezentam  mai jos alte cateva poze cu instantanee din cursul acestei zile interesante. 

Prin aceasta participare, Astroclubul ''Galaxis'' a facut din nou popularizare a Astronomiei, a participat la viata multi-culturala a comunitatii aradene si a dat o mana de ajutor constructorilor amatori de telescoape si amatorilor de observatii astronomice.
Daca nu noi, atunci cine ?
Daca nu acum, atunci cand ?




























Adaugă un comentariu

Mai nouă Mai veche