Prezentare de astronomie la "Maltaret", 11 septembrie 2020

In data de 11 Septembrie 2020 , Astroclubul "Galaxis" a organizat o prezentare astronomica la locul de observatii de pe langa balta de la Maltaret, padurea Ceala. Animatorul actiunii a fost Armand Popa asistat de doi dintre cei mai activi membri ai Astroclubului "Galaxis" :  Daniel Ghita si Torma Csaba.





In cadrul prezentarii, au fost efectuate  observatii cu reflectorul  ''Skywatcher'' 200/1200 pe montura Dobson al lui Daniel si cu telescopul reflector Omegon 203/1000 pe montura Dobson a lui Armand, ale urmatoarelor obiecte ceresti:


-planeta Jupiter

-planeta Saturn

-planeta Marte

-roiul stelar deschis M11 (Wild Duck Cluster)

-roiul stelar globular M13 

-galaxia M31 (Galaxia Andromeda)

-nebuloasa M57 (Ring Nebula)

-steaua dubla Albireo


George Scrob  - nou membru al astroclubului , a facut poze la galaxia Andromeda cu aparatul sau foto Fujifilm H-H1 cu obiectiv 50-140 , pe montura  Sky Adventurer de la ''Skywatcher''.





Prezentarea a starnit interes, estimam un numar  de participanti de aprox 40-50 persoane: parinti cu copii, oameni ce au vazut postarea pe pagina FB a astroclubului, unde am anuntat prezentarea.


A fost o intalnire interesanta si care a dovedit din nou existenta unui viu interes in randul publicului pentru tematica astronomica.


Va prezentam mai jos ''filmul'' prezentarii astronomice !































Jupiter si Saturn luminate de laserul de prezentare. Foto: Alina Berchesan






Adaugă un comentariu

Mai nouă Mai veche